Warning: Declaration of thesis_comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /storage/content/95/158195/xn--betalningsanmrkning-swb.net/public_html/wp-content/themes/thesis_17/lib/classes/comments.php on line 156 Warning: Declaration of thesis_comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /storage/content/95/158195/xn--betalningsanmrkning-swb.net/public_html/wp-content/themes/thesis_17/lib/classes/comments.php on line 156 Warning: Declaration of thesis_comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /storage/content/95/158195/xn--betalningsanmrkning-swb.net/public_html/wp-content/themes/thesis_17/lib/classes/comments.php on line 156 Warning: Declaration of thesis_comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /storage/content/95/158195/xn--betalningsanmrkning-swb.net/public_html/wp-content/themes/thesis_17/lib/classes/comments.php on line 156 Sms Lån | Betalningsanmärkning

Sms Lån

Om du är i behov av ett mindre lån så kan du använda dig av ett så kallat sms lån. Genom ett sådant kan du låna upp till 5000 kronor snabbt och säkert bara du har en mobiltelefon. Vissa kreditbolag erbjuder till och med sms lån trots betalningsanmärkning. Låneansökningarna behandlas individuellt.

Det finns säkert situationer då vi alla akut skulle behöva låna pengar snabbt; kompisen fyller år och vi har inte köpt någon födelsedagspresent, jackan vi har suktat efter länge är på rea eller julen är i antågande och hösten har varit jobbig ekonomiskt. De senaste åren har lån via sms blivit allt vanligare att ta för att snabbt komma till rätta med tillfälligt behov av pengar.

Det finns som sagt även möjlighet att få ett sms lån med betalningsanmärkning i bagaget men de flesta kreditbolag godkänner inte låneansökningar av personer som har skuldsaldo hos kronofogden. Skillnaden mellan en betalningsanmärkning och ett skuldsaldo är att skuldsaldot försvinner då betalning för noterad skuld är gjord medan betalningsanmärkningen ligger kvar i systemet i minst två år.

Oftast är kriterierna för att få ett sms lån:
• Du skall vara svensk medborgare eller ha varit folkbokförd i Sverige en viss tid.
• Du skall inte ha betalningsanmärkningar. Vissa kreditbolag har dock en maxgräns på betalningsanmärkningar och vissa erbjuder sms lån trots betalningsanmärkning över huvud taget.
• Du får inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden.
• Du skall vara myndig eller över 20 år.
• Du skall i vissa falla ha ett eget, registrerat mobilabonnemang. Är det frågan om ett företagsabonnemang måste du ha ditt namn med i abonnemanget för att det skall gälla. Att ditt mobilabonnemang är registrerat innebär att det skall synas på eniro.se, hitta.se och dylika tjänster.
• Du skall ha en minimiårsinkomst.
• Du får inte ha skyddad adress eller skyddade personuppgifter.
• Du skall inte ha blivit försatt i personlig konkurs eller ha en pågående skuldsanering.
• Du kan inte ha en postbox- eller en fackadress.

Uppfyller du dessa krav eller blir godkänd så är beloppen som man vanligtvis kan låna mellan 500 och 5000 kronor. Beloppet sätts in direkt på ditt bankkonto och du har en månad på dig att betala tillbaka skulden. Avgifter som tillkommer utöver lånebeloppet är uppläggningsavgift, fakturaavgifter och räntekostnader. Du kan ångra ditt sms lån men måste ändå betala uppläggningskostnaderna i de flesta fall. Det är även möjligt att betala tillbaka lånet i förtid.

Kan du inte betala tillbaka ditt sms lån i tid skickas ditt ärende till inkasso efter att en påminnelsefaktura har skickats ut. Är du osäker på om du kommer att kunna betala tillbaka ditt sms lån så tänk noga igenom situationen så att du inte får en betalningsanmärkning på grund av ditt lån. Det rekommenderas även att du läser igenom villkoren noga innan du bestämmer dig för att ta ett sms lån.